​​​​​​​Royal Palm School

Phoenix: A Landscape in Time

 

 

Phx_Landscape_11955https://www.phoenix.gov/artssite/MediaAssets/Public Art Details Pages/Royal Palm School/Phx_Landscape_1.JPGPhx_Landscape_1https://www.phoenix.gov/artssite/MediaAssets/Forms/DispForm.aspx?ID=19550x0101009148F5A04DDD49CBA7127AADA5FB792B00AADE34325A8B49CDA8BB4DB53328F21400BC0531F15EF7BD4DA33B67ED47CA6AB0Image
Phx_Landscape_21956https://www.phoenix.gov/artssite/MediaAssets/Public Art Details Pages/Royal Palm School/Phx_Landscape_2.JPGPhx_Landscape_2https://www.phoenix.gov/artssite/MediaAssets/Forms/DispForm.aspx?ID=19560x0101009148F5A04DDD49CBA7127AADA5FB792B00AADE34325A8B49CDA8BB4DB53328F21400BC0531F15EF7BD4DA33B67ED47CA6AB0Image
Phx_Landscape_31957https://www.phoenix.gov/artssite/MediaAssets/Public Art Details Pages/Royal Palm School/Phx_Landscape_3.jpgPhx_Landscape_3https://www.phoenix.gov/artssite/MediaAssets/Forms/DispForm.aspx?ID=19570x0101009148F5A04DDD49CBA7127AADA5FB792B00AADE34325A8B49CDA8BB4DB53328F21400BC0531F15EF7BD4DA33B67ED47CA6AB0Image
Phx_Landscape_41958https://www.phoenix.gov/artssite/MediaAssets/Public Art Details Pages/Royal Palm School/Phx_Landscape_4.jpgPhx_Landscape_4https://www.phoenix.gov/artssite/MediaAssets/Forms/DispForm.aspx?ID=19580x0101009148F5A04DDD49CBA7127AADA5FB792B00AADE34325A8B49CDA8BB4DB53328F21400BC0531F15EF7BD4DA33B67ED47CA6AB0Image
Phx_Landscape_51959https://www.phoenix.gov/artssite/MediaAssets/Public Art Details Pages/Royal Palm School/Phx_Landscape_5.jpgPhx_Landscape_5https://www.phoenix.gov/artssite/MediaAssets/Forms/DispForm.aspx?ID=19590x0101009148F5A04DDD49CBA7127AADA5FB792B00AADE34325A8B49CDA8BB4DB53328F21400BC0531F15EF7BD4DA33B67ED47CA6AB0Image


ARTIST:   Johan Sellenraad
DATE:   1991
LOCATION:  8520 N 19th Ave
TYPE:   Mural
MATERIALS:   Acrylic copolymer primer, paint, varnish on Dryvit acrylic concrete and fiberglass mesh
BUDGET:   $95,000
DISTRICT:   5
ZIP CODE:   ​85021


The project includes a forty-four foot curved wall with a subjective, historical mural on the interior surface.  The design also includes a raised earth mound with seating, a walkway, lighting and a dry wash with desert landscaping.  The project has transformed the space into a functional gathering space for students and the community.